Credem că mulți dintre noi ne-am întâlnit cu situații în care deși am curățat bine parbrizul mașinii, totuși la interior prezenta urme lucioase, de care nu am reușit să scăpam oricât am fi insistat.

Degresarea parbrizului nu este o muncă ușoară, însă dacă ai la îndemână produsele potrivite, poți obține rezultate bune chiar și pe termen lung.

În cele ce urmează îți prezentăm o listă cu câteva mici secrete cu care vei reuși să degresezi parbrizul mașinii mult mai eficient.

Ziar și soluția de curățat geamuri

Este o metodă tradițională, dar ne poți crede pe cuvânt că este una foarte bună. Ziarul este un material care nu lasă scame pe suprafața sticlei și acționează ca și un polish. În ceea ce privește soluția de curățat geamuri, aici e bine să alegi varianta care conține amoniac. Această substanță va ajuta atât la degresare, cât și la curățarea perfectă a parbrizului.

Cum procedezi: pulverizezi soluția pe toată suprafața, apoi cu mișcări ample vei șterge parbrizul până va deveni uscat și curat.

Apa cu spirt sanitar

O alternativă excelentă pentru a degresa luneta și parbrizul mașinii, este să prepari tu acasă soluția pe care o foloseau și bunicile noastre pentru a curăța ferestrele casei.

Pentru a prepara acest amestec, trebuie să iei o sticlă cu pulverizator și să amesteci 3 părți de spirt sanitar și o parte apa rece. Agiți bine pentru a combina cele două și poți folosi cu încredere pentru a curăța parbrizul.

În plus, dacă vrei se dezinfectezi puțin volanul și schimbătorul de viteză – mai ales dacă ești răcit și strănuți spre volan – amestecul de spirt și apă va fi un aliat excelent pentru a elimina bacteriile.

Lămaie, oțet și apă

Avem încă o alternativă pentru a prepara o soluție perfectă, cu care putem curăța parbrizul. Pentru asta va trebuie să amesteci 1l de apă, 5 cl de zeamă de lămaie și 10 cl de oțet alb. Această soluție va funcționa la fel de bine ca și un lichid de spălat parbrizul.

Piele de căprioară

Ultima și cea mai simplă metodă este curățarea parbrizului cu piele de căprioară. Este ușor de achiziționat și foarte simplu de folosit. Ca să aibă un efect sporit, se umezește cu apă călduță, apoi se șterge suprafața.

Aproape toate metodele enumerate mai sus, sunt în stil homemade, și sunt foarte simplu de folosit. În plus dau rezultate bune, fără să fie nevoie să depui efort mare.

comments are closed .