Suntem convinși că toți cei care au mașini, au avut măcar un incident care a creat o mică zgârietură pe mașină, sau cel puțin au avut nenorocul să își găsească mașina zgâriată în parcare.

Noi am făcut o listă cu 5 metode simple, prin care poți remedia zgârieturile de pe mașina ta.

Înainte să începem trebuie să stabilim că nu toate zgârieturile sunt la fel. Unele sunt doar la suprafață, ceea ce este un caz fericit, insă altele sunt destul de serioase, iar în acest caz este foarte posibil să nu funcționeze metodele recomandate de noi.

Însă, chiar dacă situația este așa, totuși ai putea încerca una dintre metodele enumerate, poate vei reuși să reduci vizibilitatea zgârieturilor.

Pasta de dinţi

Poate sună amuzant, dar pasta de dinți poate elimina zgârieturile minore de pe mașină. Asta pentru că are în compoziție abrazivi naturali, care pot curăța foarte bine zgârieturile. Ca să o aplici, vei avea nevoie de un burete sau o cârpă. Aplică pasta de dinți direct pe zgârietură și curață ușor cu cârpa.
La final șterge cu o cârpă curată și verifică dacă mai e nevoie să insiști în zonă problemă.

Cremă de pantofi

Această metodă funcționează mai bine la mașinile care au o culoare mai închisă. De regulă trebuie să folosești o cremă de pantofi de culoare mai închisă decât nuanța mașinii.
Înainte de a o aplica, trebuie să cureți foarte bine suprafața cu apă și săpun, apoi să ștergi. Acest proces te ajută să și examinezi adâncimea zgârieturilor.

Apoi aplică puțină cremă de pantofi pe suprafața zgâriată și folosește un șmirghel foarte fin pentru a întinde crema. Această metodă ajută la umplerea zgârieturilor fine, fiindcă șmirghelul va împrăștia crema de pantofi în mod uniform. Însă ai grijă să nu insiști prea mult.

Oja de unghii

E cea mai simplă metodă de a masca o zgârietură, fie ea și mai mare. Înainte să aplici trebuie să cureți foarte bine suprafața afectată, apoi poți aplica un strat subțire de ojă. Având pensula subțire, îți va fi ușor să aplici doar pe zona problemă, însă trebuie să ai grijă să alegi o culoare foarte apropiată cu a mașinii tale, altfel se va observa diferența.

Ceară de lumânare

Este o metodă temporară, dar este o modalitate foarte rapidă și la îndemâna oricui.
Pentru a aplica, pune ceară topită pe zgârieturi și întinde cu degetul ca să netezești, dacă este cazul.

Super Glue

Da, chiar și lipiciul Super Glue a fost încercat de unii în situații de acest gen. Ceea ce este foarte interesant, este că acest lipici poate prelua nuanța vopselei și poate acoperi destul de decent suprafața zgâriată.
Tot ce trebuie să faci este să aplici un strat subțire pe zgârietură și să o lași la uscat.

Toate aceste metode sunt doar temporare și nu asigură succes garantat, din acest motiv te sfătuim să apelezi la profesioniști pentru rezultate garantate.

comments are closed .