Stim cu totii faptul ca iarna nu este chiar cel mai placut anotimp pentru soferi, mai ales atunci cand sunt probleme cu drumurile. Iar dupa cum la noi autoritatile sunt luate mereu prin surprindere atunci cand ninge, e usor sa ne dam seama de ce soferii nostri nu iubesc sa circule cu masina iarna. Si totusi, uneori nu avem de ales si trebuie sa iesim cu masina din garaj. In astfel de momente, inainte de a pleca la drum, trebuie sa ne asiguram ca avem la noi mai multe lucruri. Despre acestea vom vorbi chiar in randurile urmatoare.

1. Lopata

Lopata pe timp de iarna ar trebui sa fie nelipsita din masina. Asta deoarece nu stii ce te asteapta pe drumul pe care urmeaza sa-l parcurgi, iar daca vei ramane cu masina undeva, atunci cu siguranta va trebui sa dai la lopata pentru a iesi din probleme. Recomandam achizitionarea unei lopeti cu maner mic, astfel incat sa poata fi purtata fara probleme in masina.

2. Lanturi

Oricat de bune ar fi cauciucurile de iarna, atunci cand conditiile sunt foarte foarte rele, ai nevoie si de lanturi. Acestea vor asigura o aderenta ceva mai buna, asa ca nu ar trebui sa lipseasca din portbagajul tau. Asta doar daca nu vrei sa ramai blocat pe unul dintre drumurile din Romania.

3. Termosul cu ceai fierbinte

Iar uneori, chiar daca ai masina pregatita de iarna, nu ai cum sa nu ramai blocat pe drumurile necuratate de zapada. In astfel de conditii trebuie sa fii inarmat cu mult calm, rabdare si un termos cu ceai fierbinte cu ajutorul caruia sa poti suporta temperaturile reduse. De asemenea, este bine sa ai rezervorul plin pentru a putea sta cu motorul pornit, astfel incat sa ai caldura.

Asadar, acestea sunt trei lucruri fara de care nu ar trebui sa te pornesti la drum cu masina pe timp de iarna, indiferent ca este vorba despre o masina inchiriata sau masina personala.

comments are closed .