Caseta de direcție sau componenta principală a sistemului de direcție.

Considerăm că unul dintre cele mai importante lucruri la o mașină este sistemul de frânare și de direcție, din acest motiv încurajăm verificarea periodică a mașinii. Dacă vrei ca viața ta și a pasagerilor tăi să fie în siguranță pe durata unei deplasări, va trebui să acorzi atenție acestor aspecte.

În acest articol vom vorbi despre cum poți să îți dai seama dacă caseta direcției este stricată, fără ca tu să ai cunoștințe în mecanică auto.

Există 2 metode diferite prin care poți verifica acest lucru…

Când mașina ta se află în mișcare

În primul rând trebui să alegi un drum drept, fără denivelări și gropi, unde te poți duce cu o viteză constantă. De preferat pe un drum național.

În timpul mersului, fă viraje ușoare spre stânga și dreapta. Nu brusca volanul, încearcă să iei cât mai lin aceste viraje.

Dacă mașina ta are problme cu direcția, vei simți în timpul acestor viraje ușoare un joc în volan, un punct mort în care nu se întâmplă nimic, adică mașina nu răspunde la mișcarea care se află în acel mic joc de volan.

De asemenea, poți verifica în același timp și culpajele volanului. Pentru asta este nevoie să apeși, apoi să tragi volanul spre tine. Există mașini la care trebuie din când să fie strânse cuplajele și articulațiile volanului.

Când mașina stă pe loc

Pentru a verifica direcția mașinii tale când stă pe loc, trebuie mai întâi să o pornești, pentru a debloca volanul. De preferat este, să stai pe o suprafață dreaptă și nu într-o pantă.

Apoi trebuie să îndrepți roțile perfect în față, iar apoi poți roti ușor volanul stânga-dreapta, astfel încât să nu se miște roțile. Din nou mișcările trebuie să fie line, nu bruscate.

Dacă ai probleme la caseta de direcție, vei observa acel joc neobișnuit în volan.

Încearcă să nu neglijezi situația în care observi primele probleme la direcția mașinii tale. Dacă deja ai probleme destul de vizibile, cel mai probabil nu va dura mult până vor apărea și problemele mai mari. De asemenea, poate nu știai dar când încep problemele la direcție de cele mai multe ori vor fi afectate și alte piese ale mașinii.

Există lucruri la care poți renunța, dar în ceea ce privește starea tehnică a mașinii tale, te sfătuim să te duci periodic la verificări.

comments are closed .