Dupa ce am facut un articol pe blogul nostru despre cum se conduce pe timp de ceata, am decis sa venim cu un nou articol util mai ales pentru soferii incepatori dar si pentru cei cu experienta. De asemenea, acest articol este valabil nu numai in cazul in care conduci o masina inchiriata, ci si pentru soferii care au o masina proprie.
La fel ca atunci cand este ceata, trebuie sa incetinesti si atunci cand ploua. Astfel, vei avea mai mult timp pentru a efectua unele manevre daca apar situatii neprevazute.
Un alt caz pe care trebuie sa il eviti este cel de acvaplanare. Acesta se intampla atunci cand apa de pe carosabil este prea mare, iar astfel presiunea apei depaseste presiunea din anvelope, cele din urma ajungand sa piarda contactul cu carosabilul. In acest sens trebuie sa eviti baltile foarte mari, deoarece pot fi prea adanci sau chiar pot ascunde diferite gropi.
De asemenea, daca observi ca afara ploua sau se anunta ploi si trebuie sa calatoresti cu masina, atunci ar trebui sa pleci mai devreme. Asta deoarece ploaia te va incetini, deci durata calatoriei va creste. De asemenea, la fel ca in cazul conditiilor de ceata, se recomanda pastrarea unei distante cat mai mari intre masini. Asta deoarece franarea nu va fi la fel de eficienta precum atunci cand carosabilul e uscat.
Totodata, masinile din fata ta pot trece printr-o balta, iar toata apa va ajunge pe parbrizul tau, vizibilitatea scazand astfel. Tot pentru o mai buna vizibilitate va trebui sa dezaburesti geamurile.
Atunci cand ploua prea tare iar vizibilitatea este prea redusa, cel mai bine e sa opresti pe dreapta si sa pornesti avariile pentru ca restul masinilor sa te poata observa.
Iar un ultim sfat pe care mai trebuie sa ti-l oferim este sa tii farurile aprinse.
Asadar, acestea au fost sfaturile noastre care te vor ajuta sa conduci in siguranta pe timp de ploaie.
comments are closed .