Există un studiu conform căruia s-a ajuns la câteva date extrem de alarmante în legătură cu igena din interiorul mașinilor. Conform IBN Live, un grup de cercetători de la Universitatea Regina Maria din Londra au descoperit că 42% dintre șoferi mănâncă la volan în timpul condusului și doar o treime dintre aceștia își curață mașina o singură dată pe an, iar 10%, niciodată.

Directorul secției de științe biomedicale din cadrul universității londoneze, doctorul Ron Cutner, a ajuns la concluzia că volanul unei mașini poate deveni un focar de infecție în cazul în care se mănâncă la volan mâncare de tip fast food.

Ca urmare, mâinile devin murdare de sosuri și alte grăsimi care ulterior ajung pe volan. Din acest punct, durează extrem de puțin până se dezvoltă bacteriile care pot provoca o multitudine de alergii sau mai rău, disfuncții ale sistemului digestiv, care ajung în cavitatea bucală prin intermediul mâinilor și în mod evident au intrat în contact cu volanul.

O altă porțiune extrem de afectată de bacterii este portbagajul mașinii, unde majoritatea depozitează roata de rezervă, mâncare sau anvelopele auto. Din păcate și această zonă a mașinii este neglijată din punct de vedere al curățeniei.

Majoritatea nu acordă atenție acestor detalii, fiindcă le consideră neprioritare, însă problema este că ne poate îmbolnăvi un astfel de mediu plin de praf și bacterii, sau mai rău, pot suferii copiii tăi sau alți pasageri.

Ce putem face pentru a menține o igienă medie în interiorul mașinii?

1. Primul pas spre o mașină mai curată este să se renunțe la mâncatul la volan și la depozitarea diverselor ambalaje de sucuri sau alte alimente, în mașină.

2. Curăță interiorul cel puțin o dată pe lună. Indiferent că apelezi la serviciile unei spălătorii sau faci acest lucru de unul singur, trebuie să incepi cu acest minim efort pentru a menține curățenia din interiorul mașinii.

3. Curăță volanul cât mai des posibil. Păstrează în mașină șervețele antibacteriene cu care poți curăța volanul, butoanele sau ușa, chiar și în timp ce stai la semafor, așteptând să se facă verde.

Sfatul nostru este să ai grijă de curățenia din interiorul mașinii tale, mai ales în cazul în care ai copii. În plus, o mașină curată și care miroase bine, este mereu mai apreciată și lăudată de pasageri, in detrimentul uneia pline de ambalaje și alte lucruri care nu își au locul acolo, și în plus îți va oferi și ție un sentiment plăcut în timp ce șofezi.

comments are closed .