Daca pana acum ai petrecut o perioada indelungata in strainatate si vrei sa vii acasa in Romania, acolo unde vei inchiria o masina pentru a te deplasa mai usor, atunci trebuie sa stii cateva lucruri. Asta deoarece este destul de probabil sa nu cunosti prea bine legislatia din tara, iar de aceea am facut acest articol.

Mai exact, in randurile urmatoare iti vom prezenta pe scurt lucrurile pe care trebuie sa le stii despre circulatia pe drumurile din Romania.

Un prim lucru pe care trebuie sa il stii este legat de limita de viteza maxima. Pe scurt, in Romania se circula cu maxim 50 km/h iar in afara localitatilor exista limite in functie de tipul de drum: 130 km/h pe autostrada, pe drumurile express sau nationale europene 100 km/h iar pe restul drumurilor se circula cu maxim 90 km/h.

Iar daca ai copii atunci mai trebuie sa cunosti cateva aspecte. Mai exact, daca acestia au o inaltime de sub 135 cm, copiii pot fi transportati doar cu ajutorul unor sisteme de siguranta pentru conducator si pasageri, precum sunt scaunele auto.

Daca inaltimea este de peste 135 cm, atunci acestia pot calatori doar daca poarta centura de siguranta pentru adulti, insa nu trebuie sa treaca peste zona gatului sau a fetei.

Asadar, acestea sunt principalele lucruri pe care trebuie sa le stii despre circulatia pe drumurile din Romania.

comments are closed .